שיחות "זום" על ארץ-ישראל עם יואב אבניאון                   חזרה ל"ועוד"   חזרה לתפריט ראשי

אני שמח לפרט כאן את תכנית השיחות לחודש הקרוב

"ימי הקורונה" היוו עבורי התנסות מרגשת בסוג קשר חדש. מצאתי שלצד חסרון בהעדר מגע אנושי ישיר, יש גם יתרונות באמצעי האלקטרוני: פשטות תפעול, חסכון בזמן ואפילו אפשרות לקיים מידה מסוימת של שיח. שלושה עדכונים:
1 – אין יותר מגבלה של מספר משתתפים בשיחות ה"זום" (הצטיידתי בחבילה משודרגת).
2-  השיחות יתקיימו כל יום שני בשעה 18:00 ובימי רביעי בשעה 18:00 ("חבר-ניאון" - הרצאות אורח) (אלא אם צוין אחרת):
3-  השיחות בתשלום. הסכום לשיקולכם! משלמים אחרי הצפייה באמצעות "פייבוקס" או "ביט" דרך אפליקציית "משולם" או בהעברה  ליואב אבניאון 052-2795407. תודה!

איך מצטרפים ? נכנסים לקישור הבא והופכים חברים בקבוצת ווצאפ שקטה בה ימסרו באופן שוטף קישורי ההתחברות ועדכונים. ההצטרפות לקבוצה אינה מחייבת בדבר : לחצו כאן להצטרפות לקבוצה!  לחילופין אפשר לקבל המידע גם במייל - שילחו לי פנייה בנדון ואצרפכם:  yoav.avneyon@gmail.com

השיחות הבאות:

הנה תוכנית אפריל 2024:

הנה דוגמה למפגש מייצג שהתקיים בנומבמר 2023:

 

להתרשמות ומידע על שיחות העבר - ראו בהמשך פוסט זה את כל התכניות שפורסמו מאוקטובר 2020 ועד היום!

בנוסף קיימת קהילת טיולים בה אני מעדכן על טיולים הפתוחים להרשמה. להצטרפות לקבוצת הטיולים הקישו כאן

* * * * * 

שיחות ששודרו (ותשודרנה שוב בעתיד):

טוֹב שֵם טוֹב - סיפור שמות מקומות בישראל
"לְכָל אִישׁ יֵשׁ שֵׁם שֶׁנָּתַן לוֹ אֱלֹהִים וְנָתְנוּ לוֹ אָבִיו וְאִמּוֹ" כתבה המשוררת זלדה. מי נתן שמות ליישובים ולעצמים הגיאוגרפיים בישראל? מה מסתתר מאחורי שמות המקומות? סיפורים, פנינים והפתעות. 

האריס קולט ופפירוסי ניצנה  אינדיאנה ג`ונס בנגב!
סיפורו של הארכיאולוג האמריקאי שחקר את יישובי הנגב הביזנטיים שבטה וניצנה בשנות השלושים של המאה העשרים. על התגלית הגדולה של חייו - ארכיון של כמאתיים פפירוסים בני כאלף וחמש מאות שנים ועל הסיבה שאותי הנושא הזה כל כך מרתק ...

בדד לעד (בשלושה חלקים)
הם קבורים הרחק משדות השיש הרגילים. לעיתים בראש גבעה, במקום מבודד עם נוף קדומים ולעיתים בלב עיר במקום מפתיע או אפילו בחצר בית-ספר!  מיהם אותם אנשים שדרכם האחרונה הובילה אותם אל מחוץ לבתי העלמין הרשמיים והם בדד לעד ולעיתים רק עם חבורה קטנה ומצומצמת סביב קברם?

קָמָץ לזכרה של ברברה פרופר - הרועָה משדה בוקר
סוף הקיץ שנת 1952 בנגב השומם. ארבעה חודשים קודם לכן נאחזו בקרקע 13 מתיישבים צעירים בניהם ברברה שרעתה את עדר הכבשים בערוץ ואדי בקרא. בשעות לפני הצהרים נשמעה יריה.
אשתף אתכם בסיפור חיים מטלטל, תובנות רחבות יותר וחוויותיי מהתחקיר ההיסטורי.

שי"ש : סבא רבא שלמה ישראל שיריזלי ועיתונות בירושלים של פעם
שי"ש היה המו"ל העברי הראשון בארץ-ישראל. אספר על יחסיו המורכבים עם "העברי הגדול". נחזור לקטעי עיתונות משעשעים ולתמונות היסטוריות מירושלים של פעם.
ברקע דמדומי המשטר העות`מני, מלחמת עולם הראשונה, מלחמת עיתונים ושפות ומאבק קיום יומיומי.

בתיה גורדון הופכת ל"אום מוסא" - באר-שבע של פעם
בשנת 1900 נוסדה ביר א-סבע. במשך 48 שנה הייתה זו עיירה ערבית רדומה. באופן מפתיע חיו בה מספר משפחות יהודיות בניהן משפחת יעקב ובתיה גורדון.
נספר על ימים מרתקים ועל דמויות ססגוניות שפעלו ביישוב שהפך בסיס לבאר-שבע הישראלית.

מפות מספרות ומשקרות (בשני חלקים)
שילוב של אמנות, מתמטיקה גבוהה, פנטזיה, אמונה, אינטרסים ומה לא.
נכיר מפות מעניינות ואת הסיפורים המרתקים שמאחוריהן בדגש על ארץ הקודש - בה נשמר רצף המיפוי הארוך בעולם. מדוע משקרות? על כך אספר בשיחה!

מסתורין בארץ-ישראל
מדוע שקוע כפר בן שמונת אלפים שנה מתחת למים ? מהו גל האבנים האדיר שנערם במורדות גוש הרי מירון וכיצד הוא קשור לנביא יתרו? מהם מעגלי האבנים המסתוריים ברמת הגולן ? היכן הן כמויות הכסף הגדולות המוזכרות במגילת הנחושת ? היכן נמצא ארון הברית? מהן אַלות הנחושת המדהימות באיכותן שנמצאו במערת המטמון ?
הרצאתנו תעסוק בתעלומות ארכיאולוגיות והיסטוריות שמעוררים אתרים מרתקים בישראל.

צלמי ארץ-ישראל (בשני חלקים)
כמעט מראשית ימי הצילום, לפני כמעט כמאתיים שנה, תועדה ארץ ישראל על אתריה, אנשיה ואורח החיים בה. נסקור צילומי מקומות ששינו פניהם לבלי הכר ואת סיפור חייהם המרתק של צלמים שהשאירו חותם.

מסעות לארץ-ישראל (בשני חלקים)
מסעות לארץ ישראל לאורך כל ההיסטוריה היוו חוויה מתישה אך עילאית לרבים. אחדים תארו את מסעם בספרים ובמפות. נסקור את המסעות שיחשפו את פניה של הארץ בתקופות השונות ואת סיפורם המופלא של הרפתקנים ומאמינים. בחלק הראשון - משחר ההיסטוריה ועד ימי הביניים. בחלק השני מימי הביניים ועד תחילת המאה העשרים.

כֶּסֶף עֹבֵר לַזוֹכֵר - מורשת בשטרות הכסף
הסיפורים שמאחורי שטרות הכסף העבריים. מעקב אחר התפתחותם - ובאמצעותם אחר ההיסטוריה שלנו. כולנו מחזיקים אותם קרוב קרוב אך איננו בהכרח מכירים את שמופיע עליהם.

מה לך כאן בּוֹנָפָּרְט? - על מסע נפוליאון לארץ-ישראל
נספר על דמותו המרתקת של נפוליאון בונפרטה ועל מסעו למצרים וסוריה בשנים 1798-1799. בגיל 30 נע הקורסיקאי המפורסם בעולם ממצרים לאורך החוף הארץ-ישראלי כששנים עשר אלף איש אחריו. מה היו נסיבות המסע? מדוע רצה בונפרט למחוק את יפו מזכרונו? מה עושה השם "תבור" על שער הנצחון בפריס? כיצד לימד אחמד פאשה אל-גז`אר הקשיש את איש המלחמה הצעיר שיעור שלא יישכח? 

ארץ-ישראל לא גרה כאן יותר - ישובים שנטשו (בשני חלקים)
באתוס הציוני משמשת ההתיישבות ערך יסודי ומכונן. פחות מוכר סיפורם של ישובים שקמו בעת החדשה מתוך חזון ארוך טווח אך נסיבות שונות גרמו לגדיעת החלום. נספר על כפר ג`רמק, תפארת בנימין, בני יהודה, בית טלמא ועוד. חלק זה יסקור את התקופה ממחצית המאה ה-19 ועד שנות העשרים של מאה העשרים. בחלק השני  - ממלחמת העצמאות ולתוך ימיה של מדינת ישראל העצמאית.

אהבות בארץ-ישראל
נסקור פרשות אהבה מרתקות וסוערות מימים רחוקים וקרובים. לא כולן טהורות, חלקן נכזבות או בלתי אפשריות ...

מגילות מספרות!
סיפורן המרתק של מגילות בנות אלפי שנים שהתגלו במדבר יהודה ובמקומות אחרים בארץ. שיחה בשיתוף אורית רוזנגרטן - אוצרת מפעלי מגילות מדבר יהודה מרשות העתיקות וסיור וירטואלי באוספים נדירים.

הַצ`רְקֶסִים האדיגים בישראל ובעולם
עם עתיק וגאה בעל מסורת ייחודית שנסיבות קשות הביאו חלק ממנו לאזורנו. נאיר גם את סיפורם של הכפרים הצ`רקסים שהיו ברמת הגולן עד מלחמת ששת הימים.

מכתבים מן המדבר 
נחזור לסיפורם המופלא של המתגייסים הארץ-ישראלים לצבא הבריטי. נביא את סיפורו האישי של משה מוסנזון מקיבוץ נען - אביה של דבורה עומר, שכתב מכתבים מן המדבר.

בדד לעד בגוש דן
על קברים מבודדים במרכז הארץ: בחצר בית ספר, סמטת רחוב, פארק, גן בית פרטי ומכון מחקר. פיסות היסטוריה בפרספקטיבה ייחודית.

ביצות כברה ומייבשן דב קובלנוב
על מפעל הידרולוגי ציוני מופלא ועלום ועל הקשר בינו לבין הכפר ג`סר א-זרקא. מחווה לחלוץ מים נשכח.

דברים שרואים משם - ארץ ישראל מהאוויר
מבט ומידע שלא ניתן לראות מהקרקע. תצלומי הטייסת הגרמנית ממלחמת העולם הראשונה, דימויים מהחלל ועוד. מסע מרהיב ומרתק במרחב ובזמן בשמי הארץ.

בתים יש  - אפנדים כבר אָיִן (בשני חלקים)
סיפורם של בתי אפנדי יפים שהוקמו ברחבי הארץ - בית הקולונל במזרעה, מלון האפנדי בעכו, בית משפחת כיאט בחיפה, בית נבולסי בשרון, בית עלמי בזיקים ועוד ועוד - שילוב מרתק של אדריכלות, מורשת תרבותית והיסטוריה!

והנה שיחות נוספות שהיו בעבר וחלקן ישודר שוב בעתיד:

 

תיקון לספטמבר 2022 - השיחה על לב הארי נדחתה לנובמבר 2022 . שודר מחדש "אפק וצדק תרדוף"

 

 

 

 

לעוד נושאים לשיחות אפשריות הקישו כאן

אשמח מאוד שתעבירו התכנית לחברים שיצטרפו לקהילה באמצעות דף זה.

חזרה ל"ועוד"     חזרה לתפריט ראשי


שלח תגובה
שם
דואר אלקטרוני (אופציה)
תגובה
© 2021 Yoav Avneyon. All rights reserved.