ויקטור - לא רק שער בקריה                                חזרה ל"ועוד"

שער ויקטור ברחוב קפלן בקריה כבר אינו פעיל ובבסיס נשמרת המשמעת על ידי רס"רים בני דור צעיר - אבל רוחו של ויקטור ששון מרחפת עדיין מעל.

בסיורים בשרונה - התייחסות לויקטור היא חלק מתכנית ההדרכה במתחם התוסס. גם אני עומד מצידו השני של הכביש אל מול השער הסגור ומספר. בחיפושי ברשת מצאתי רק תמונה אחת של ויקטור ששון ומעט מאוד חומר.

תוך כדי שיטוט אינטרנטי הגעתי לאיציק נודלמן ופוסט זה נכתב לאחר שנפגשתי איתו.  איציק שרת בסדיר במשטרה צבאית ברצועת עזה וכצ`ופר הועבר לקריה לחודשי שרותו האחרונים. כאן פגש את ויקטור ששון.

איציק נודלמן 1969

 

איציק מספר על אדם נוקשה שהטיל מוראו על כל חיילי וקציני הבסיס אך יחד עם זאת היה איש עם "לב זהב".

הנה כמה סיפורים:

הממ"ק

ויקטור התמקד בנושא ההופעה ולא הבחין בין חייל צעיר שזה עתה סיים טירונות לבין קצינים בכירים. הוא לא הסס להעיר לאלוף משנה על כפתור פתוח בחולצתו או על נעליים לא מצוחצחות. יום אחר פגש בבסיס ממ"ק (ממלא מקום קצין - דרגה שלא קיימת היום וסימנה דרגת כתף עם מלבן שאינו מלא). הממ"ק הצעיר היה חדור בטחון עצמי אך הופעתו מרושלת. ויקטור פנה אליו בהצדעה ולחש דבר מה באזנו. מאז היה הממ"ק אות ומופת להופעה מסודרת.

גולדה מותשת אבל מברכת

ערב ראש השנה תשל"א. גני התערוכה בתל אביב. גולדה מאיר ראש הממשלה, משה דיין שר הבטחון. כמידי שנה מתכנסת צמרת צה"ל לשיחה עם ראש הממשלה לקראת השנה החדשה. עשרות שוטרים צבאיים עמלים כבר כמה ימים, בניצוחו של ויקטור כמובן, להכין את הטקס. בשעה אחת עשרה בלילה תם הארוע. גולדה תשושה ועייפה עושה דרכה למכוניתה - אך אז ניגש אליה ויקטור. "גבירתי. לא סיימנו ... עשרות השוטרים עמלו ימים על הכנת הטקס והם זקוקים לטפיחה על השכם ולברכה". גולדה חזרה על עקבותיה, ברכה את השוטרים, הצטלמה איתם ואז ניגש ויקטור ואמר "גבירתי, את יכולה ללכת".

 

צילום אילוסטרציה , לשכת העתונות הממשלתית. צלם רון פרנקל

ויקטור הופיע בסרט "אימי הגנרלית" שהופק בסוף שנות השבעים וגילם באופן לא מפתיע את עצמו ...

 

מספרים כי הבנות המשרתות בקריה היו נתונות בביקורת קפדנית על הופעתן אם כי איציק מספר כי התמונה מטה היא מבויימת.

צילום : יפפ"א

במרכז המבקרים שנפתח בלב שרונה המשוקמת המופעל על ידי המועצה לשימור אתרים בישראל, לא נפקד מקומו של ויקטור:

במפת הקריה משנותיה הראשונות של הקריה תופס מגרש המסדרים מקום כבוד...

מכירים פרטים ביוגרפים וסיפורים נוספים על ויקטור ? נשמח לתגובה מטה.

לכתבה על מתחם שׂרונה

 חזרה ל"ועוד"           חזרה לתפריט ראשי  


תגובות
1.  נינה  (02/09/2014)
ממש התרגשתי. הכרתי את ויקטור אישית ששרתתי בקריה הוא היה איש מקסים אדם עם לב זהב האמת אף פעם לא פחדתי ממנו ההיפך הוא שימש דוגמא למופת
2.  מיכה רגב  (02/09/2014)
חהחהחהחהחה, רס"ר ויקטור לא היה בן-אדם - הוא היה מוסד. תודה יואב
3.  דוד  (03/09/2014)
שוב הצלחת להפתיע ולהאיר נקודה מעניינת שהופכת ביקור במקום למעניינת הרבה יותר. נהניתי מאד לקרוא
4.  רמי  (15/09/2015)
בדצמבר 1952 הייתי טירון בבה"ד 4 בצריפין.עמי במחלקה היה בחור שנראה מבוגר יותר, בעל שפם מרשים והופעה מוקפדת - ויקטור! למיטב זכרוני סיפר לי שמוצאו ממצרים ואף שרת שם בצבא. אני נתמניתי לשמש חניך תורן מחלקתי, תפקיד שהקנה בצד האחריות גם סמכות מסוימת וזכויות יתר כלשהן. דומני שהוא חשב שהוא ראוי יותר לתפקיד זה (וכנראה שבצדק). לימים, בשנות השישים, וויקטור המפורסם במחנה מטכ"ל ואני מורה וסגן מנהל בתיכון השרון ברמת השרון, ומכר משותף מסר לי ממנו דרישת שלום: "ראה למה בסה"כ אתה הגעת ותראה איפה אני..." דומני שגאוותו על פעילותו, מעמדו והישגיו הם עדות לכך שאכן הגשים את עצמו.
5.  חיים סאמאניס  (05/06/2016)
גם אני שירתתי בקיריה ב1977 ואין לי מושג איך הגיע לי התמונה של רסר ויקטור במסיבה מתנשק אולאי עם אשתו
6.  חיים סאנאניס  (05/06/2016)
יש לי תמונה של רסר ויקטור במסיבה בקריה
7.  רבקה מימון  (05/10/2018)
ויקטר ששון היה צעיר יהודי שעלה עמנו על האונייה ממצרים לישראלץ היה בחור שמח והרים את המורל באוניהץ סייע לאבי לעלות על האוניה, כי אבי היה חולה ולא יכל לעלות בכוחות עצמו. הוא סייע לי כשהייתי חולה, כניראה חליתי במחלת ים בדרכנו לארץ. הייתי רק ילדה בת ארבע אבל אני זוכרת את טוב ליבו ואת יחסו הטוב לאנשיםאנ ימצטערת שלא הצלחתי.לפוגשובמהלך השנים אחרי עלייתנו ארצהץ
 


© 2021 Yoav Avneyon. All rights reserved.