מסגד חדש באבו-גוש חזרה לאתרים מרכז
תוך כדי נסיעה בכביש ירושלים-תל אביב תוכלו להבחין במסגד מרשים בעל ארבעה צריחים בלב הישוב אבו-גוש.
בסוף חודש מרס 2014 נחנך כאן המסגד השני בגודלו בישראל בנוכחות נשיא הרפובליקה הצ`צ`נית.
הכפר אבו-גוש מונה כמעט 7000 נפש - רובם מוסלמים סונים. מיקומו על אתר המזוהה כקרית יערים המקראית אליה הגיע ארון הברית משבי הפלישתים. בתמונה מטה תוכלו לראות בין צריחי המסגד את מרים מחזיקה את ישוע כשהיא עומדת על ארון הברית. בתקופה הצלבנית זוהה המקום עם "אמאוס" מקום ההתגלות השניה של ישוע לאחר תחייתו ונבנתה במקום כנסיה צלבנית מפוארת. לפני כחמש מאות שנה הגיעו למקום אבות משפחת אבו-גוש ובמקום התפתח כפר ערבי - קַרְיַת אֶל-עִנַבּ ששמו משמר את המסורת הקדומה.
את בניית המסגד יזמו תושבים מקומיים לפני יותר מחמש שנים. כאשר נוצרה מצוקה תקציבית חברו בתיווך יהודי יליד צ`צניה לרמזן קדירוב נשיא צ`צ`ניה שתרם כספים להשלמת הבנייה.
בחלקה הפנימי של כיפת המסגד רשומים מאה שמותיו של האל ובהיקף פסוקים מן הקוראן.
דוכן הדרשן (מנבר) עשוי שיש וצבוע זהב וכך גם המח`ראב המציין את כיוונה של מכה.
המנבר טרם צביעתו
ואחרי..
מהו האנטרס של נשיא צ`צ`ניה רמזן קדירוב לתמוך בבנית המסגד?
מקור התמונה: ויקיפדיה
יש שיטענו כי יש כאן תמורה פוליטית גבוהה להשקעה שבמונחי רפובליקה היא מזערית. הגיאוגרף יהודה זיו מציע הסבר אחר: בצד צ`צ`ניה – בינה לבין גיאורגיה (גרוזיה) – משתרע חבל ארץ בשם אִנְגוּשֶטְיָה (היום רפובליקה בפדרציה הרוסית), אשר יושביו האינגושים דוברי אינגושית, ורובם מוסלמים סוּנִים. עם הלוחמים מבני הקווקז בצבאו של סולטאן העות`מאנים סֶלִים הראשון, אשר כבש את ארץ ישראל בשנת 1516, נמנו גם חיילים אינגושים, שמסורת הכפר אבו ע`וש מכנה אותם היום (בטעות) בשם `צ`רקסים` (להרחבה ולדעות אחרות - ראו הקישור בסוף הכתבה).
כך או כך - לקראת חנוכת המבנה במרס 2014 - נקרא הרחוב בו נמצא המסגד על שם אביו של נשיא צ`צ`ניה - אחמד חג`י קדירוב - שנרצח בשנת 2004 בפיגוע טרור בארצו.
המסגד פתוח לביקורים בשעות שאינן שעות התפילה.
מקור והרחבה על קורות ומקורות הכפר - מאמר של יהודה זיו שפורסם בבלוג הנהדר של פרופסור דוד אסף עונג שבת - ליחצו לקישור
חזרה לאתרים מרכז חזרה לתפריט ראשי